Pewnie to bedzie tak jak z parujacymi halogenami TTTM, paruje bo moze, a ze duzo no coz.. taka uroda.
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ja dzisiaj właśnie otrzymałem informacje z ASO, że ich pomiar był prawidłowy i zgodny ze specyfikacją auta (dziwne - idealnie z tabelą) i SAP uznało że wszystko jest OK i nie wymienią sprężyn. Co ciekawe w ten sam dzień mierzyłem i mój pomiar wykazał niecałe 370mm - widać podczas drogi do ASO auto podniosło się o 30mm.
Walczę dalej - nie zostawię tak tego, umówiłem się na następny pomiar, tym razem będę przy tym pomiarze. Jak to nic nie da - piszę bezpośrednio do SAP.
...to tym bardziej powinni być przychylni do wymiany teraz, bo jak za chwilę się zrobi większy szum to naprawdę dojdzie takiej akcji.Mnie się wydaje że oni boją się że wyjdzie z tego akcja serwisowa i trzeba będzie wymieniać sprężyny w wielu samochodach.Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.
nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj w ASO i pomiar wykazał 374 mm. Odpowiedź Pana z serwisu: "Dolna granica normy, ale w normie". Nie był już w stanie podać wg jakiej normy. Dodał tylko, że jak mi więcej opadnie to mam przyjechać - już mi wszystko opadło :?
Macie jakiś dokument serwisowy, który by pokazywał ile ma być. Oficjany papier pokazujący tą normę?
Komentarz
-
-
Mynia, ja dysponuję kopią zlecenia z zapisem "zawieszenie spełnia normy", pomiar 364mm.
Nie bardzo mam czas na medialne kontynłowanie absurdu ASO, ale mocny dowód mam z dnia 1III2012 z jednego ze stołecznych aso.
Właściwie, to ja już mam w normie, tj, 385mm, dzięki mechanikowi, doradcy,kierownikowi serwisu i jeszcze jednemu Panu z tego samego ASO Carsed.
Sam w podzięce za 2 miesięczne przepychanki mam normalnie wyglądające i trakcyjne auto.
Komentarz
-
-
ja dzisiaj miałem okazję podczas wymiany opon na letnie obejrzeć spokojnie sprężynki i ja mam oznaczenie o ile dobrze widziałem dwie żółte i jedna biała, a z przodu pomarańczowa i niebieskaZamieszczone przez dziadekk"Sztab"- każdy z nich miał swój wkład ale rękoma mechanika wymienili sprężyny na nowe z oznaczeniem dwie kropy niebieskie i jedna biała i to w ramach gwarancji i jest, jak być powinnoZamieszczone przez pandzikdziadekk, Co ten sztab ludzi niby zrobił?
Turas 2 mit gas naturlich
Komentarz
-
-
Byłem dziś w ASO. Pomiar dał wynik 4mm poniżej normy.
Poniżej normy!!! Dla mnie, zwykłego inżyniera, jeśli coś jest poniżej normy, to jest to DO WYMIANY. Proste chyba , nie?
Poszło zapytanie do SAP.
Nie wiem co to za norma, nie wiem też jaką wartość zmierzyli... :P
Ale najważniejsze, że mam już nową stacyjkę. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
U mnie po wymianie mam 3 niebieskie kropki i 1 białą.Zamieszczone przez dziadekk"Sztab"- każdy z nich miał swój wkład ale rękoma mechanika wymienili sprężyny na nowe z oznaczeniem dwie kropy niebieskie i jedna biała i to w ramach gwarancji i jest, jak być powinnoZamieszczone przez pandzikdziadekk, Co ten sztab ludzi niby zrobił?
Komentarz
-
-
A wydawałoby się, że jeśli serwisant ASO twierdzi, że zawiecha jest o 5mm PONIŻEJ NORMY, to sprawa jest jasna.Rozmawiałem z kuzynem który jest kierownikiem serwisu w ASO w Szczecinie i powiedział że żadnej akcji serwisowej nie było, nie ma i raczej nie będzie. Wszystkie przypadki są rozpatrywane indywidualnie ale na wymianę mogą liczyć tylko przypadki beznadziejne.
Skoda jak widać ma jeszcze miejsce na swoją interpretację "poniżej normy". BRAWO.
Komentarz
-
-
No to ze strony Skody odpowiedź zgodnie z przewidywaniami:
"Pragniemy Pana poinformować, iż ©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu, czy też jakichkolwiek usług wykonywanych w pojeździe. Innymi słowy, Skoda Auto Polska SA nie jest stroną w przedmiotowej sprawie. Tym samym, informujmy Pana, że przedmiotowa reklamacja powinna być skierowana do podmiotu właściwego, czyli Sprzedawcy Pana samochodu, który wg kompetencji powinien udzielić odpowiedzi."
W dalszym ciągu czekam na odpowiedź z ASO...
Komentarz
-
-
no sq****ny a kto niby BMW? aaaaa zawsze pod gore...Zamieszczone przez madmac©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu,Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy

Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Podbielno sq****ny a kto niby BMW? aaaaa zawsze pod gore...Zamieszczone przez madmac©koda Auto Polska SA nie była oraz nie jest Gwarantem zakupionego przez Pana samochodu,
Dokładnie tak jest! Skoda Auto Polska nie jest gwarantem. W każdym przypadku czy kupujemy samochód czy buty gwarantem jest sprzedawca nie importer.
Pzdr
Komentarz
-
Komentarz